Ingrediënten
- 400 gram Tomatenblokjes
- 250 gram Kikkererwten
- 4 Hard broodje
- 2 eetlepels Knoflookpoeder
- 2 eetlepels Peterselie
- 2 Wortel(s)
- 2 Paprika’s
- 1 Courgette
- 1 theelepel Paprikapoeder
- 1 mespuntje cayennepeper
- 3 eetlepels Olijfolie
Benodigdheden
- Oven
- Koekenpan
Bereidingswijze
Na de feestdagen is het tijd voor een lekkere slanke maaltijd. Dan is deze ratatouille met kikkererwten de ideale maaltijd. Het bevat veel groenten, is geschikt voor een meatless monday en erg gemakkelijk te maken. Lekker met volkoren stokbrood.
- Snijdt de paprika in reepjes, de courgette in plakken en rasp de wortelen.
- Bak de broodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika met de wortelen. Voeg de knoflookpoeder toe.
- Voeg vervolgens de courgette, paprikapoeder, cayennepeper en tomatenblokjes met sap toe. Laat dit 10 minuten stoven.
- Schep de kikkererwten door de ratatouille en verwarm zonder te koken.
- Garneer met de peterselie.