Ingrediënten
- 150 gram Quinoa
- 250 gram Snoeptomaatjes
- 1 Broccoli
- 400 gram Zoete aardappel
- snufje Peper en Zout
- snufje Nootmuskaat
- halve Limoen
- scheutje Olijfolie
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Bakpapier
Bereidingswijze
Quinoa is erg voedzaam, glutenvrij en is in veel gerechten te gebruiken. Deze quinoasalade is perfect als lunch of maaltijd in de avond. Dit recept is ook erg geschikt als meal prep! Genoeg redenen dus om deze topper zelf te maken. 🎂
Stap 1: Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 centimeter (deze zijn ook voorgesneden verkrijgbaar). Meng vervolgens de zoete aardappelblokjes met 2 eetlepels olie en verspreid het geheel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de zoete aardappelblokjes 20 minuten zodat ze goudbruin zijn. Let op: plaats het in het midden van een voorverwarmde oven en schep tussendoor om.
Stap 2: Kook de quinoa zoals op de verpakking aangegeven. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in circa 8 minuten gaar (dit kan natuurlijk langer of korter naar eigen voorkeur). Snijd ondertussen de snoeptomaatjes door de helft.
Stap 3: Giet de pan met broccoli af en voeg de nootmuskaat toe aan de broccoliroosjes. Haal de zoete aardappel uit de oven en bestrooi eventueel met een snufje zout.
Stap 4: Doe alle ingrediënten in een kom, breng op smaak met een snufje peper en zout en besprenkel met het sap uit de halve limoen.