Ingrediënten
- 30 gram gepofte Quinoa
- 75 gram Ongezouten noten
- 20 gram Gedroogde vijgen
- 25 gram Gedroogde abrikozen
- 1 blokje (6 gram) pure chocolade
- 2 el dadelpasta of Dadels
- 2 el Tahini
- 1 el Cacao
- 8 el Water
Benodigdheden
- Ovenschaal
Bereidingswijze
Houd jij ook zo van notenrepen en mueslirepen? Maak ze dan vooral eens zelf! Deze heerlijke chewy quinoarepen zijn helemaal plantaardig en bevatten geen toegevoegde suiker. Ook nog eens glutenvrij, mocht dat jouw ding zijn. Ook een handige mealprep voor de volgende week: met dit recept maak je namelijk zes repen. Knabbelen maar!
Stap 1: Snijd eerst de noten en het gedroogd fruit fijn. Houd 5 gram abrikozen apart voor de topping. Meng de rest met de gepofte quinoa.
Stap 2: Meng 2 flinke eetlepels dadelpasta, 2 eetlepels tahin en 1 el cacaopoeder met 8 el warm water zodat het geheel een gladde pasta wordt. Houd je van een wat zoetere reep, gebruik dan wat extra dadelpasta.
Als je geen dadelpasta hebt kun je gedroogde dadels tot een pasta mixen in een foodprocessor. Week eerst de dadels ongeveer een kwartiertje in gekookt water.
Stap 3: Voeg de droge en natte ingrediënten samen. Meng alles goed door elkaar, dit gaat het makkelijkste met je handen. Zorg dat de droge ingrediënten goed aan elkaar blijven zitten.
Stap 4: Bedek de bodem van je schaal met bakpapier, zodat je de repen makkelijk uit de vorm kan halen als ze klaar zijn. Doe de mix in de schaal, zorg dat de mix heel de bodem bedekt en druk het goed aan. Gebruik eventueel een extra vel bakpapier en de onderkant van een glas om alles stevig aan te drukken. Top de repen met wat extra gedroogd fruit en purechocoladeschaafsel. Laat de quinoarepen minimaal een uur rusten in de koelkast. Haal de repen vervolgens uit de schaal en snijd in 6 repen.