Ingrediënten
- 150 gram Quinoa
- 400 gram Paksoi
- 1 Gele paprika
- 1 eetlepel Olijfolie
- 1 theelepel Knoflookpoeder
- 1 Rode peper
- flinke snuf Zout
- 70 gram Cream cheese light
- 1 eetlepel Sojasaus
Benodigdheden
- Springvorm
- Bakpapier
Bereidingswijze
Quinoa is tegenwoordig het hippe alternatief voor rijst of pasta. Deze energiebron is heerlijk in salades, of als vervanger van rijst bij een maaltijd, maar ook om te verwerken in je ontbijt of quiche. Je kan er dus alle kanten mee op en de kenmerkende nootachtige smaak geeft je gerecht net wat meer diepgang. Deze quiche heeft een lekker knapperig korstje en zit boordevol met groentes (dus extra verantwoord) en de specerijen geven het gerecht een echte kick. Heerlijk om te eten met een knapperige salade op een warme zomerse dag.
- Verwarm de oven voor op 190°C en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in 10-12 minuten gaar.
- Snijd de paksoi, paprika, rode peper en de bosui fijn en meng in een grote mengkom. Voeg hier vervolgens de cream cheese light, olijfolie, sojasaus en de kruiden aan toe en meng alles goed door elkaar.
- Giet het overtollige vocht van de gekookte quinoa weg en voeg de quinoa toe aan de groentemix. Hussel de quinoa goed door het mengsel heen.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het quinoamengsel vervolgens over de vorm. Druk het mengsel goed aan en bak in het midden van de oven in ± 40 minuten gaar. Wacht totdat de korst mooi knapperig is geworden en deze een smakelijk goudbruin kleurtje heeft gekregen.
- Serveer direct, heerlijk met een frisse salade en goed gezelschap!