Ingrediënten
- 50 gram Boter
- 25 gram Pindakaas
- 1 Ei
- 25 gram Suiker
- 60 gram lichte basterdsuiker
- 1 scoop eiwitpoeder chocolade
- 110 gram Zelfrijzend bakmeel
- 40 gram pure chocolade
- snufje Zeezout
Benodigdheden
- Handmixer
Bereidingswijze
Bij FIT.nl houden we van koekjes! Je vind dan ook meerdere recepten voor het maken van deze lekkere tussendoortjes. Zoals bijvoorbeeld onze zachte havermoutkoekjes, kaaskoekjes of de banaan eiwitkoekjes. En daar komt nu een koekje bij, deze heerlijke Protein chocolate chip cookies. Gemaakt met onze eigen choco whey protein!
Deze koekjes bevatten meer suikers dan je gewend bent van onze recepten. Hou hier dus rekening mee 🙂
Stap 1. Laat de boter op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2. Voeg de suiker samen met de boter, pindakaas en het ei in een mengkom. Klop dit op tot een luchtig beslag. In ongeveer 10 minuten op de hoogte stand van de mixer.
Stap 3. Hak de chocolade met een mes of in de keukenmachine tot grove stukjes.
Stap 4. Spatel het zelfrijzend bakmeel, één scoop whey poeder, een snuf zeezout en de chocolade door het luchtige mengsel.
Stap 5. Schep met een ijsschep of lepel 8 gelijke bolletjes uit het beslag van ongeveer 40-45 gram. Verdeel over een bakplaat, laat genoeg ruimte tussen de cookies. Bak in de oven voor 12 minuten en druk de cookies daarna plat met de onderkant van een glas. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte trommel.