Ingrediënten
- 4 middelgrote Kipfilet
- 60 ml. Olijfolie
- 1 afgestreken el. Paprikapoeder
- 1 afgestreken el. Kerriepoeder
- 1 tl. Rozemarijn
- 2 tl. Oregano
- 2 tl. Uienpoeder
- 1/2 tl. Knoflookpoeder
- 1/2 tl. Chilipoeder
- 1 tl. Peterselie
- 1 tl. Komijnpoeder
- 2 tl. Citroensap
Benodigdheden
- Oven
Bereidingswijze
Zin in een heerlijke eiwitrijke maaltijd? Dan is deze Portugese kip uit de oven echt iets voor jou. Dit recept leent zich ook uitstekend voor een mealprep.
Stap 1: weeg en meet alle ingrediënten af. De kipfiletborstjes zijn ongeveer 175 – 200 gram per stuk. Verwarm daarna de oven 10 minuten voor op 150 graden.
Stap 2: maak de kipfiletborstjes schoon. Marineer ze daarna direct eerst in de olijfolie. Voeg daarna alle kruiden eraan toe. Marineer de kipfiletborstjes. Leg daarna de kipfiletborstjes in een ingevette ovenschaal. Voor een extra pit: snijd een jalapeño door de helft en leg deze op de kipfiletborstjes.
Stap 3: doe de kipfiletborstjes in de voorverwarmde oven op 150 graden voor circa 20 – 25 minuten. Controleer na 20 minuten of het al gaar is, anders worden de kipfiletborstjes ontzettend droog.
Stap 4: wanneer de kipfiletborstjes gaar zijn, haal je ze uit de oven en laat je het tien minuten rusten. Snijd daarna de kipfiletborstjes aan en serveer lekker met wat groenten, aardappels of rijst.
Smakelijk!