Ingrediënten
- 1000 gram Flespompoen
- 100 gram Komkommer
- 150 gram Oesterzwammen
- 2 el. Ketjap
- 1 el. Sojasaus
- kwart Limoen
- halve Citroengras
- 2 tl. Paprikapoeder
- 2 tl. Sesamzaadjes
- 1 tl. Uienpoeder
- 1 tl. Gemberpoeder
- 1 tl. Zeezout
- halve tl. Knoflookpoeder
- 2 el. Pindakaas
Benodigdheden
Bereidingswijze
De Patat Kapsalon is niet meer weg te denken uit ons culinaire landschap. Maar als je gezondheid je lief is, kun je zo’n bak friet 2.0 beter niet te vaak eten. Daarom heeft onze FIT-chef een ultiem gezonde variant van ‘loaded fries’ voor jullie ontwikkeld. Met dit recept krijg je in één klap je dagelijkse portie groenten binnen, en bovendien veel minder vet, calorieën en koolhydraten dan met een bordje frituur. De frietjes zijn namelijk gemaakt van pompoen, wat een stuk lager in calorieën is dan aardappel. In plaats van vlees voeg je heerlijke oesterzwammen toe. De satésaus maakt het helemaal af.
Stap 1. Kneus de halve stengel citroengras en leg er eventueel een knoop in. Bereid de marinade door 1 el ketjap, 1 el sojasaus en het sap van een kwart limoen te mengen. Leg hier de stengel citroengras in. Scheur de oesterzwammen, leg deze in de marinade en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
Stap 2. Bereid nu de kruidenmix voor de pompoenfrietjes door alle kruiden (paprikapoeder, sesamzaad, uienpoeder, gember, zeezout en knoflookpoeder) goed samen te mengen. Bewaar dit voor later.
Stap 3. Maak de pindasaus door 2 el pindakaas te mengen met 50 ml water en 1 el ketjap. Verhit de saus zodat de pindakaas mooi glad wordt. Dit kan in een pannetje of in de magnetron.
Stap 4. Voor de pompoenfrietjes snijd je de pompoen door het midden. Voor een krokanter resultaat schil je de pompoen niet. Verwijder het vruchtvlees en de pitten van de pompoen en snijd dan in gelijke lange frietjes. Bak de pompoenfrietjes beetgaar in de airfryer op 160 graden in 15 minuten, of 25 tot 30 minuten in de oven op 200 graden. Bestrooi rijkelijk met de kruidenmix.
Stap 6. Bak in de tussentijd de gemarineerde oesterzwammen op hoog vuur gaar in circa 5 – 10 minuten. Serveer de pompoenfrietjes en oesterzwammen met de pindasaus en wat plakjes komkommer.