Ingrediënten
- 400 gram Pompoenblokjes
- 250 gram volkoren tarwemeel
- 100 gram Rozijnen
- 3 Eieren
- 1 tl Kaneel
- 1 tl Speculaaskruiden
- 1 el Bakpoeder
- 2 tl Vanille aroma
- 100 gram Roomkaas
- 50 ml Magere franse kwark
- 1 el Honing
- 20 gram Pecannoten
Benodigdheden
- Mixer
- Oven
- Bakpapier
- Cakeblik
- Kom
Bereidingswijze
Ik ben gek op pompoen! Niet alleen bij de warme maaltijd maar ook als tussendoortje. Bijvoorbeeld als ingrediënt in deze lekkere pompoencake. Ga jij dit recept maken? 🍽
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de pompoenblokjes in 10 minuten zacht en gaar. Giet ze af en laat ze even afkoelen.
Stap 2. Meng het speltmeel/tarwemeel, bakpoeder, de kaneel en kruiden goed door elkaar. Mix de pompoenblokjes met de eieren, rozijnen en 1 tl vanille tot een glad mengsel.
Stap 3. Roer het meelmengsel door het pompoenmengsel met een garde. Giet het beslag in de cakevorm met bakpapier en strijk het glad.
Stap 4. Bak de pompoencake in 40 minuten gaar. Laat het vervolgens in de oven afkoelen.
Stap 5. Mix voor de topping de roomkaas (light) met de kwark, honing en vanille in een kom. Als de cake goed is afgekoeld kan je de topping over de cake smeren.
Stap 6. Hak de pecannoten fijn en strooi deze over de cake. Snijd in 12 plakken en geniet!