Ingrediënten
- 2x 150 gram Kipfilet
- 125 gram Mozzarella light
- 68 gram Tomatenpuree
- 25 gram Chorizo
- 50 gram Courgette
- halve Gele paprika
- 0.5 theelepel Italiaanse kruiden
- 0.5 theelepel Uienpoeder
- naar smaak Zwarte peper
- naar smaak Zout
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Bakpapier
Bereidingswijze
De populairste eiwitbron gemixt met één van de lekkerste maaltijden die er bestaat: pizza! Wat wil een fanatieke sporter en levensgenieter nog meer? En ik kan jullie vertellen dat deze combinatie echt een match made in heaven is. Lekker om te combineren met een frisse salade en/of zoete aardappel frietjes. Probeer het zelf!
Ga ook vooral eens voor de dierloze vega variant: laat in dat geval de kip weg en vervang deze voor vegetarische stukjes.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de chorizo in zo fijn mogelijke blokjes en bak deze in een koekenpan (zonder boter of olie) krokant.
- Snijd de paprika, courgette en mozzarella in dunne reepjes/plakjes en mix de tomatenpuree met de kruiden. Voeg de helft van de chorizo blokjes toe aan de tomatenpuree en bewaar de andere helft als topping.
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier en sla de kipfilets zachtjes plat tot de hele kippenborst een gelijke hoogte heeft.
- Verdeel de tomatenpuree over de beide kipfilets, vervolgens de courgette en paprika, de mozzarella light en maak het af met de overgebleven blokjes chorizo en wat zwarte peper.
- Bak de kipfilets in het midden van de oven in 12-15 minuten gaar. Eet smakelijk!