Ingrediënten
- 280 gram Volkoren penne
- 1 potje (135 gram) Arrabbiata pesto
- 400 gram Kipfilet
- 400 gram Champignons
- 1 grote (200 gram) Rode paprika
- 1 grote (250 gram) Aubergine
- 250 gram Snoeptomaatjes
- 80 gram Feta
- klein handje Bieslook
- 1 eetlepel (10 gram) Olijfolie
- snuf Zout
Benodigdheden
Bereidingswijze
Soms moet je jezelf het even makkelijk maken in de keuken! En dat kan je heel gemakkelijk doen met een pastaschotel. Laat je verrassen door deze heerlijke pittige arrabbiata penne.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in een wok met de eetlepel olijfolie, totdat de kipfilet blokjes gaar zijn. Snijd ondertussen de paprika, aubergine en champignons in blokjes en de snoeptomaatjes doormidden.
- Breng een grote pan water aan de kook met een snuf zout en kook hier de penne al dente in (zodat de pasta beetgaar is). Dit duurt ongeveer 6 à 7 minuten.
- Voeg de paprika, aubergine en champignons toe aan de pan met de kipfilet blokjes en bak deze nog 4 minuten mee.
- Voeg vervolgens de arrabbiata pesto en de snoeptomaatjes toe aan de pan en roer het geheel 2 minuten door, zodat de snoeptomaatjes lichtjes garen en de pesto mooi door het gerecht is verdeeld.
- Laat de penne uitlekken en voeg deze vervolgens aan de pan met saus toe. Draai het vuur uit en schep het geheel nog even goed door.
- Verdeel de pasta over 4 borden en verkruimel als laatste wat feta over het gerecht en maak het af met wat gesneden bieslook. Eet smakelijk 🙂