Ingrediënten
- 100 gram Extra pure chocolade
- 100 gram margarine
- 100 ml Halfvolle melk
- 4 Eieren
- 10 gram zoetstof
- 1 mespuntje Zout
- 100 gram volkorenmeel
- 3 el Cacao
- 100 gram 100% pindakaas
- 3 el Pinda’s
Benodigdheden
- Mixer
- Spatel
- Oven
- Bakpapier
- Pan
- Ovenbestendig schaaltje
Bereidingswijze
Voor mijn dagelijkse inspiratie voor recepten lees ik graag de verschillende supermarktbladen door. Zo zag ik ook dit overheerlijke recept voor pindakaasbrownies! Klinkt heerlijk, maar met 200 kcal, 5 gram eiwit, 15 gram koolhydraten en 13 gram vet per stuk niet bepaald een verantwoord tussendoortje. Dit kan beter! Ik ben voor jullie de keuken ingedoken voor een meer verantwoorde, maar net zo lekkere pindakaasbrownie. Enjoy!
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak ondertussen de chocolade grof.
- Smelt de chocolade samen met de margarine en melk au-bain marie. Neem van het vuur als het een glad mengsel is en laat afkoelen.
- Klop in 5 minuten de eieren samen met de zoetstof wit en luchtig met een mixer.
- Spatel de gesmolten chocolade door de eieren. Voeg vervolgens het zout, cacao en meel toe.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier. Schep het beslag erin. Voeg de pindakaas toe en verdeel deze met een satéprikker in strepen door het beslag. Hak de pinda’s grof en verdeel deze over het beslag.
- Bak in ca. 35 minuten in de oven gaar. Laat volledig afkoelen als je hem in stukjes snijdt.