Ingrediënten
- 200 gr Witte rijst
- 280 gr Kip
- 1/2 blikje Baby maïs
- 1/2 Flespompoen
- 1 Aubergine
- 20 gr Pinda’s
- 2 el Phanaeng currypasta
- 125 ml Go Tan kokosmelk
- Vissaus, naar smaak
Benodigdheden
Bereidingswijze
Vandaag op het menu: Phanaeng curry. Een echte uitdaging, omdat je de currypasta zelf kunt maken! Kost iets meer tijd, maar het is zoveel lekkerder en gezonder dan de currypasta’s uit de supermarkt dat dat het meer dan waard is. Maak indruk op je gasten met dit recept dat echt niet te vergelijken is met een curry op basis van een boemboe uit de supermarkt. Let op: maak de currypasta voor je aan het recept begint.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
- Zet nog een pan water op en kook hierin alvast de pompoen. Wanneer je een flespompoen gebruikt is het niet noodzakelijk de schil te verwijderen. Kook de pompoen totdat deze bijna gaar is en zet apart.
- Zet een grote wok- of hapjespan op middelhoog vuur.
- Doe de helft van de kokosmelk in de hete pan en verwarm deze totdat er een olieachtige laag ontstaat.
- Voeg je zelfgemaakte currypasta toe en blijf roeren.
- Voeg na een paar minuten de kip in blokjes toe. Bak deze ongeveer 4 minuten, voeg dan de rest van de kokosmelk toe.
- Voeg nu de groentes (de gekookte pompoen, babymais en aubergine) toe.
- Voeg vissaus naar smaak toe. Niet te veel, want de smaak is erg sterk.
- Kook totdat de groentes gaar zijn, voeg eventueel nog wat water toe.
- Maak af met de pinda’s, kaffir lime blaadjes, vers gesneden chili, limoen en eventueel wat paksoi en taugé. Eet smakelijk!
Optioneel om er bij te serveren:
- verse pepertjes
- kaffir lime (limoenblad, te vinden in de toko)
- limoen
- paksoi
- taugé
Eet smakelijk!