Ingrediënten
- 250 gram Zelfrijzend bakmeel
- 125 gram Donkerbruine basterdsuiker
- 100 gram Boter
- 3 theelepels Koekkruiden
- evt. 1 Anijsstaafje
- 4 eetlepels Melk
- mespunt Zout
Benodigdheden
- Mixer
- Oven
- Beslagkom
- Bakpapier
- Bakblik
Bereidingswijze
Pepernoten (of eigenlijk kruidnoten) liggen tegenwoordig al vanaf september in de winkels, wanneer de laatste hittegolf doorgaans nog aan de gang is. Doordat ze minder exclusief zijn, zijn ze wellicht ook minder bijzonder. Desondanks is het een heerlijke snack. Vooral als je ze zelf maakt! Daarom vandaag een recept waarin we uitleggen hoe je de lekkerste pepernoten maakt! Niet zo gezond als je van ons gewend bent, maar wel heel lekker – en bij FIT.nl houden we ook gewoon van iets lekkers! Wil je het recept slank maken? Houd het dan bij één pepernootje 😉
Je kunt dit recept trouwens makkelijk vegan maken door de boter te vervangen voor een plantaardige variant, en de melk door een melkvervanger zoals sojamelk.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de suiker met het zelfrijzend bakmeel, de koekkruiden en het zout (voeg eventueel ook anijs toe).
- Haal de boter uit de koelkast en snijd deze in kleine blokjes.
- Voeg de boter samen met de melk toe aan het mengsel.
- Kneed dit snel tot een stevig deeg.
- Laat dit deeg 15 minuten rusten in de koelkast.
- Kneed er nu kleine balletjes van die je verdeelt over de bakplaat. Let op! De balletjes rijzen in de oven, zorg daarom voor genoeg tussenruimte.
- Doe de pepernoten voor 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Smakelijk!