Ingrediënten
- 1 grote Pastinaak
- 2 eetlepels Olijfolie
- klein beetje Zwarte peper
- klein beetje Provençaalse kruiden
- 2 Pangasiusfilet
- 1 grote Ui
- 250 gram Champignons
- 1 Rode paprika
- 1 blik Tomatenblokjes
- 1 flinke eetlepel Zwartepepersaus
- 1 flinke theelepel Sambal
- 1 Bosui
Benodigdheden
- Garde
Bereidingswijze
Frietjes maken de ultieme makkelijke maaltijd; zo gehaald bij de snackbar en ook niet al te duur. Maar je kunt ook zelf overal frietjes van maken! Iedere stevige, wortel-achtige groente is geschikt om patat van te maken. Door zulke groentes in de juiste vorm te snijden tover je ze om in friet en binnen een half uur heb je ze op tafel, dat moet sneller zijn dan een ritje naar de snackbar (inclusief de wachttijd dan). Heerlijk om in dit pittige Pangasiusstoofpotje te dippen. Deze vergeten groente zal gegarandeerd de nieuwe favoriet worden thuis!
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Schrob de pastinaak schoon met een schuursponsje, de schil dus niet verwijderen. Verwijder beide uiteindes en snijd in plakken van een halve centimeter dik. Snijd vervolgens in dikke frieten van 1.5 tot 2 centimeter. Stop de frieten in een kom samen met 1 eetlepel olijfolie en een flinke hoeveelheid zwarte peper en Provençaalse kruiden. Hussel alles goed door elkaar en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de frieten in ± 25 a 30 minuten goudbruin en gaar en keer na de helft van de baktijd alles om.
- Snipper ondertussen de ui fijn en snijd de champignons en de paprika in kleine stukjes. Verhit de eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui in 3 minuten. Voeg vervolgens de paprika en de champignons toe en bak dit zo’n twee minuten mee.
- Snijd ondertussen de Pangasiusfilets in kleine reepjes. Voeg het blik tomatenblokjes toe aan de pan, samen met de flinke theelepel sambal en een flinke eetlepel zwartepepersaus. Roer alles goed door en verdeel hier vervolgens de reepjes Pangasius over. Doe een deksel op de pan en laat de vis in zo’n 10 minuten gaarstomen.
- Snijd de beide uiteindes van de bosui af en snijd de rest in fijne ringetjes. Roer het stoofpotje nog een keer goed door en serveer in een kommetje. Verdeel de ringetjes bosui over het stoofpotje en leg daarnaast de frietjes. Om je vingers bij af te likken!