Ingrediënten
- 100 gram Zalm
- 5 gram Knoflook
- 35 gram Uien
- 75 gram Volkoren penne
- 225 gram Baby spinazie
- 100 gram Cherrytomaatjes
- 1 tl. Dille
- 2 tl. Italiaanse kruiden
- 2 el. Roomkaas
- 2 el. Crème fraîche light
- 1 tl. Zwarte peper
- Olijfolie
- 1 el. Citroensap
Benodigdheden
- Kookpan
- Pan
Bereidingswijze
Simpel koken kan zo lekker zijn. Probeer dit heerlijke pastarecept met zalm, spinazie en cherrytomaten. Je kunt de penne ook afwisselen met spaghetti of macaroni
- Snijd de ui en knoflook in stukjes. En fruit de ui met de olijfolie in een wokpan.
- Breng ondertussen water aan de kook en voeg de penne aan het water toe.
- Snijd de cherrytomaten in stukjes en voeg deze samen met de spinazie aan de ui en knoflook toe.
- Snijd de zalm in blokjes en voeg de zalm aan de spinazie en de andere ingrediënten toe.
- Vervolgens kruid je de zalm met zwarte peper, Italiaanse kruiden en dille. Daarna voeg je de roomkaas en de crème fraîche aan het geheel toe. Laat de kruiden er goed intrekken en laat het geheel even doorsudderen.
- Nu kun je op een bord de penne opscheppen met daarbij de zalm, saus en groente.
- Bon appetit 🙂
Tips:
- Je kunt dille ook afwisselen met andere kruiden zoals peterselie.
- De diepvrieszalm kun je ook afwisselen met gerookte zalm. Let wel op dat gerookte zalm veel meer zout bevat.
- Ook is zalm lekker met bijvoorbeeld zoete aardappelen of in een pastasalade.