Ingrediënten
- 300 gram Penne
- 500 gram Kipfilet
- 3 Paprika’s
- 180 gram Groene pesto
- 1 Courgette
- 2 Uien
- 100 gram Parmansaanse kaas
- 100 gram Groene olijven zonder pit
Benodigdheden
- Koekenpan
Bereidingswijze
Dit pastagerecht is gemakkelijk en snel klaar te maken. Een bedje van rucola eronder en de Parmezaanse strooikaas bovenop geven dit gerecht net wat extra’s.
Tip: gebruik een pesto die je lekker vindt en bespaar hier niet op. De pesto is de belangrijkste smaakmaker.
-
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Kook water in een pan en bereid de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
- Snipper de uien en snijd de groenten fijn. Giet een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui 1-2 minuten.
- Voeg vervolgens de blokjes kip toe en bak deze op middelhoog vuur totdat ze een mooie bruine kleur hebben.
- Voeg dan de rest van de groenten toe en doe een deksel op de pan. Laat het geheel 5-7 minuten op laag vuur doorbakken.
- Voeg ten slotte de pesto en groene olijven toe aan de kip met groenten en laat het geheel nog 3 minuten op het vuur staan. Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Serveer de pasta op een bedje van rucola en strooi wat Parmezaanse kaas over het gerecht.
Variatietip: vervang de pasta eens door couscous. Of neem in plaats van groene pesto rode pesto en vervang de groene olijven door zwarte olijven.