Ingrediënten
- 300 gram Volkoren penne
- 2 Uien
- 500 gram Champignons
- 200 gram Spinazie
- 2 tenen Knoflook
- 2 el Pijnboompitten
- 125 ml Zure room
Benodigdheden
Bereidingswijze
Ben jij team ‘pasta met rode saus’ of team ‘pasta creamy saus’? Je wordt geheid het laatste met dit recept! Deze eenvoudige pasta smaakt nootachtig en zacht, en ligt ondanks de romige smaak niet zwaar op de maag.
Stap 1. Kook de volkorenpenne in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snipper ondertussen de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes.
Stap 2. Verhit de olie in een diepe koekenpan of wok en fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak alles 4-5 minuten. Voeg na 2 minuten de spinazie toe. Pers de knoflook boven de pan en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout en breng het vuur omlaag. Rooster de pijnboompitten in een droge pan op laag vuur.
Stap 3. Giet de pasta af en voeg toe aan de champignon en spinazie. Verdeel de pasta over de diepe borden en schep de zure room erop. Bestrooi de pasta met de pijnboompitten.
Vegantip: vervang de room door een plantaardige variant om dit recept 100% plantaardig te maken.