Ingrediënten
- 400 gram Spaghetti
- 250 gram Spekblokjes
- 2 tenen Knoflook
- 125 gram Parmezaanse kaas
- 3 Eieren
- snufje Peper en Zout
- *eventueel 4 takjes Peterselie
Benodigdheden
- Pan
- Kom
Bereidingswijze
Een klassieker deze week. Haal op veilige wijze Italië in huis met dit recept voor romige pasta carbonara. Je kunt het recept trouwens heel gemakkelijk vegetarisch maken door de spekjes te vervangen voor de vleesvervangervariant. Lekker na een lange fietstocht of als troostvoer bij druilerig weer. Hoe dan ook: genieten!
Stap 1. Kook de spaghetti beetgaar, zoals aangegeven op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak de spekjes in 5 min. Snijd de knoflook fijn en bak deze kort met de spekjes mee (een kleine minuut). Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 2. Klop de eieren los in een kom en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed door en voeg een snufje peper en zout toe. Giet de spaghetti af (houd wat kookvocht over) en doe deze na het afgieten weer in de pan. Zet het vuur uit. Voeg daarna het eimengsel toe aan de spaghetti en meng door. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken.
Stap 3. Voeg de spekjes toe aan de spaghetti carbonara-basis. Snijd de peterselie fijn en garneer.
Eet smakelijk! 🎉