Ingrediënten
- 100 gram parelcouscous
- 200 gram Kokosmelk light
- 150 gram Water
- 200 gram (gerookte) tofu
- 60 gram sweet chili saus
- 1 el zonnebloem of arachideolie
- 1 Gele paprika
- 200 gram Snoeptomaatjes
- 200 gram Komkommer
- handje Rucola
- handje Verse koriander
- 2 Bosui
Benodigdheden
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
Tofu heeft nog steeds een heel stoffig imago, en daar moet verandering in komen! Tofu is namelijk een volwaardige vleesvervanger en laat zich perfect op smaak brengen, net als kip. En laten we eerlijk zijn, kip zonder kruiden is ook niet heel spannend. Door de tofu eerst lekker krokant te bakken en vervolgens op smaak te brengen met een sticky sweet chilisausje, geef je deze plantaardige eiwitbom exact wat het nodig heeft. En dit gerecht is net zo lekker warm als koud te eten, dus ook perfect als meal prep.
Stap 1. Leg de tofu tussen twee keukenpapiertjes en zet hier iets zwaars op. Op deze manier laat je de tofu goed uitlekken zodat deze krokanter wordt tijdens het bakken.
Stap 2. Breng de kokosmelk en het water aan de kook en voeg hier de parelcouscous aan toe. Laat dit 10 minuten koken tot de couscous beetgaar is en het vocht bijna volledig is opgenomen.
Stap 3. Snijd de tofu in 8 gelijke plakken en bak deze in de olie op hoog vuur goudbruin en knapperig. Voeg vervolgens de sweet chilisaus toe en bak dit twee minuten mee op middelhoog vuur, zodat het om de tofu een gekarameliseerd korstje krijgt.
Stap 4. Snijd de groentes in reepjes en hak de koriander in grove stukken. Leg de rucola in de kommen, verdeel hier vervolgens de parelcouscous, gebakken tofu en de groentes over. Serveer met de koriander en bosui.
TIPS:
- Je kunt het beste bakken in arachide- of zonnebloemolie aangezien je een knapperig korstje wilt rondom de tofu. Deze oliesoorten hebben namelijk een hoger kookpunt dan olijfolie en kunnen dus beter tegen hogere temperaturen.
- Gerookte tofu geeft een extra barbecuesmaak dus dit is ook een heerlijke optie! Sommige grote supermarkten en natuurwinkels verkopen deze variant. Kun je dit niet vinden? Gebruik dan gewone tofu.