Ingrediënten
- 50 gr Rijstnoodles
- 50 gr Kip
- 2 Lenteuitjes
- 1 handje Taugé
- 2 handjes Kool
- 2 kleine teentjes Knoflook
- 1 Ei
- 1 theelepel Olijfolie
- 2 theelepels Oestersaus
- 1 theelepel Vissaus
- 200 ml Kokend water
Benodigdheden
Bereidingswijze
Als je ooit in Thailand bent geweest, heb je dit gerecht vast gegeten. Het wordt op bijna iedere straathoek verkocht en niet voor niets, want het is heerlijk! Dit recept is makkelijk en snel, en ook nog eens ontzettend lekker!
- Doe de olie in de pan en voeg hier de fijngehakte knoflook bij.
- Voeg de kip in blokjes toe en wok deze.
- Zodra de kip aan de buitenkant niet meer roze is, kan je de noodles en het kokende water toevoegen.
- Voeg nu ook de twee sausjes toe en roer totdat de noodles zacht zijn.
- Schuif het mengsel naar één kant van de pan en bak nu het eitje op de vrije plaats in je pan. Laat deze een paar minuutjes stollen en roer dan het ei door de noodles.
- Ondertussen kun je een bedje op je bord maken van de groentes; hierop plaats je de noodles.
- Maak af met de pinda’s, limoen en chili. Eet smakelijk 🙂
Om er bij te serveren:
- pinda’s
- chili-vlokken
- limoen
Tip: ga je liever voor een nóg skinnier variant? Vervang dan de noodles voor courgettenoodles of de calorieloze Slim-noodles.