Ingrediënten
- 300 gram Orzo
- 1 Bouillonblokje(s)
- 450 gram Pompoen
- halve tl. Tijm
- 3 blaadjes Salie
- 150 gram Boerenkool
- 200 gram Feta
- 2 Sjalotjes
Benodigdheden
- Kookpan
- Hapjespan
Bereidingswijze
Dit recept met orzo, pompoen en feta is een simpel eenpansgerecht dat je binnen 20 minuten op tafel hebt staat. Een heerlijk verse maaltijd om de week te breken.
Tip: serveer met pompoenpitten of noten naar keuze voor wat extra bite.
Stap 1. Snijd twee sjalotjes fijn. En bak samen met een scheutje olijfolie, de salieblaadjes en de tijm in een hapjespan op laag vuur ongeveer drie minuten. Bak vervolgens de pompoenblokjes samen met de sjalot vijf minuten mee op middelhoog vuur.
Stap 2. Voeg de orzo en boerenkool toe en bak deze al roerend voor één minuut mee.
Stap 3. Voeg 700 ml water toe aan de pan en verkruimel een bouillonblokje boven de pan. Leg de deksel op de pan en breng aan de kook. Laat dan met de deksel op de pan voor twaalf minuten gaar koken. Roer de orzo af en toe door.
Stap 4. Verkruimel ondertussen de feta. Voeg de helft van de feta toe aan de pan als de orzo gaar is en roer goed door elkaar.
Stap 5. Verdeel over vier borden en serveer met de extra verkruimelde feta.