Ingrediënten
- 125 gram Bloem
- 1 tl. Bakpoeder
- 125 gram Ongezouten roomboter
- 80 gram Agavesiroop
- 1 el. gebroken lijnzaad
- 2 el. Water
- 80 gram noten en zaden naar keuze
- 40 gram Ongezouten noten
- 1 el. Koekkruiden
- 2 tl. Kaneel
- Snufje Zout
Benodigdheden
- Mixer
- Oven
- Garde
- Maatbeker
- Cakeblik
- Kom
Bereidingswijze
De druilige en donkere dagen komen er straks weer aan. Perfect om in de keuken te staan en deze heerlijke warme en smaakvolle notencake met fruit te maken! Geheel plantaardig als je de roomboter vervangt door een plantaardige variant, dus je redt de planeet terwijl je gezond snackt. Wat wil een mens nog meer?
Stap 1: Weeg en meet alle ingrediënten af. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2: Meng de boter (op kamertemperatuur) met het bakpoeder, het vanille-extract, de bloem en de agavesiroop in een kom met de mixer. Voeg daarna de eetlepel lijnzaad en het water toe. Doe vervolgens de kruiden erbij. Mix nog even goed. Het mengsel moet volledig glad en stevig zijn, dus niet vloeibaar.
Stap 3: Meng daarna de 80 gram noten door het mengsel. Bekleed de springvorm met het bakpapier en giet het mengsel in de springvorm (met een lengte van circa 20 cm.). Druk het uitgekozen fruit op de bovenkant van de cake en zet de springvorm in de oven. Tip: doe over het fruit wat agavesiroop, dan karameliseert het lekker.
Stap 4: Bak de cake in 30 – 35 minuten goudbruin. Check na deze tijd of het gaar is door een prikker in het midden van de cake te drukken. Wanneer de prikker er vrijwel droog uitkomt is de cake gaar.
Stap 5: Laat de cake nog even rusten en snijd die daarna aan. Serveer met een beetje honing, agave en/of pindakaas.