Ingrediënten
- 300 gram Zilvervliesrijst
- 15 gram Pinda’s
- 1 gesnipperde Ui
- 3 teentjes Knoflook
- 1 Prei
- 200 gram Kipfilet
- 3 theelepels Gemberpoeder
- 1 theelepel Chilipoeder
- 1 Bouillonblokje(s)
- beetje Olijfolie
Benodigdheden
- Koekenpan
- Wokpan
Bereidingswijze
Simpel maar o zo lekker! Maak je eigen Nasi Goreng!
- Verhit wat olie in een wok (voor de nasi) en in een koekenpan (voor de kip).
- Voeg in de wok de ui en 2 teentjes knoflook toe, fruit deze totdat ze glazig zijn.
- Kruid de kip met 2 theelepels gemberpoeder en wat zout en doe deze samen met 1 teentje knoflook in de koekenpan. Zet het op hoog vuur totdat de kip gaar is. Net voordat de kip klaar is kun je de pinda’s even in de pan erbij gooien zodat deze worden mee geroosterd.
- Voeg nu de 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel gemberpoeder en 1 bouillonblokje toe aan het uimengsel in de wok. Voeg ook de prei toe en laat deze slinken.
- Voeg de gekookte rijst toe aan het mengsel in de wok.
- Serveer de kip bij de nasi, decoreer en serveer eventueel met wat limoen en lenteui.
Tip: ook lekker met reepjes omelet.