Ingrediënten
- 1 Banaan
- 20 gram Havermout
- 1 Ei
- Snufje Kaneel
Benodigdheden
- Magnetron
- Mok
Bereidingswijze
We kennen het allemaal: je bent netjes op je voeding aan het letten, maar op iedere verjaardag, festiviteit of borrel krijg je weer een stukje taart of een plakje cake aangeboden. Ook al heb je deze afgewezen, de drang naar die zoetigheid blijft de rest van de dag nog wel in het achterhoofd hangen. Daar heb ik een uitkomst voor! Dit cakeje is heerlijk zoet, zit vol met volwaardige ingrediënten en stilt de stevige trek. Maar het beste aan dit cakeje is dat het uit slechts 4 ingrediënten bestaat en in 3 minuten klaar is! Voeg je er de topping aan toe, dan kan het zelfs doorgaan voor een volwaardige maaltijd als ontbijt of lunch.
- Prak de banaan tot een fijn papje zonder klontjes ontstaat en stop dit in een theemok. Voeg het ei, de havermout en kaneel naar smaak toe en roer dit in de mok tot een glad geheel.
- Stop de mok 2 tot 3 minuten in de magnetron op het hoogste volume. Je cakeje is klaar wanneer het omhoog komt en vast is geworden.
- Stort het cakeje op een bord.
- En vergeet hier niet enorm van te genieten!
Tips:
- Mix voor de topping zoals afgebeeld 200 gram magere kwark samen met een schep proteïnepoeder tot een homogene massa. Voeg wat amandelmelk toe totdat de gewenste dikte is bereikt. Schep de room over het nog warme cakeje en versier met wat frambozen, goji-bessen, cacaonibs, rozijnen of andere noten, pitten, zaden en vruchten voor een volwaardig ontbijt.
- Vervang de kaneel door cacaopoeder voor een chocoladecakeje.