Ingrediënten
- 100 gram spitskool
- 35 gram Wortel(s)
- 2 el. Griekse yoghurt
- 1 Limoen
- kwart tl. Komijnpoeder
- snuf Peper en Zout
- 100 gram pulled oats tex mex
- 60 gram Cherrytomaatjes
- 100 gram Zwarte bonen
- 100 gram mais
Benodigdheden
- Glazen potten (335 ml)
Bereidingswijze
Salad Jars zijn een ideale mealprep om mee te nemen als lunch naar je werk. Gebruik voor dit recept een pot met een minimale inhoud van 335 ml. Wij gebruikte voor dit recept pulled oats, tex mex smaak. Kun je hier niet aan komen dan kun je de pulled oats vervangen door (Vega) kipstukjes en deze marineren met een taco kruidenmix.
Tip: Gebruik dit recept als basis, wil je vaker een Mexicaanse salade meenemen vervang dan eens de zwarte bonen met kidneybonen.
Stap 1. Bereid eerst de pulled oats volgens de verpakking en laat vervolgens afkoelen.
Stap 2. Maak daarna de kool salade klaar. Snijd 100 gram spitskool in fijne repen en rasp 35 gram wortel grof. Meng dit samen met 2 grote eetlepels Griekse yoghurt, het sap van een halve limoen, 1/2 theelepel komijn en peper en zout naar smaak. Meng dit goed door elkaar.
Stap 3. Snijd de rest van de limoen in partjes, doe dit ook met de tomaatjes. Laat de zwarte bonen en mais uitlekken.
Stap 4. Vul nu de potten. Verdeel eerst de koolsalade over de potten. Leg daarop de tomatenpartjes, vervolgens de mais, bonen en pulled oats. Leg bovenop een partje limoen en garneer eventueel met koriander en rode uien ringen.