Ingrediënten
- 400 gram voorgesneden Kipfilet
- 2 zakken (à 400 gram) Mexicaanse roerbakgroenten
- 1 blik (à 400 gram) Kidneybonen
- 2 pakjes (à 100 gram) Ardenner ham
- 4 Eieren
- 8 Eiwit
- 1 zakje Fajita seasoningmix
- 1 Komkommer
- 1 el Olijfolie
- snufje Peper
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
Ongetwijfeld herkenbaar: je wilt graag een lekkere en verantwoorde maaltijd op tafel zetten, maar de zin om in de keuken te staan ontbreekt volledig. Deze ovenschotel is in een handomdraai klaar, zit boordevol eiwitten en de knapperig gebakken rauwe ham maakt het helemaal af. Door te kiezen voor voorgesneden groenten en kip bespaar je zeeën van tijd en wordt deze ovenschotel al helemaal gemakkelijk. Een avondmaal bereiden was nog nooit zo snel en simpel!
Maak de schotel vega door de kip te vervangen door vegetarische stukjes, en laat de ham weg.
- Verwarm de oven voor op 175°C en spoel de kidneybonen af onder de kraan in een vergiet. Laat deze uitlekken.
- Bak de kipfilet in de olijfolie totdat de blokjes van buiten helemaal wit zijn van het bakken, maar de de binnenkant nog enigszins rauw is. De kip wordt nog verder gegaard in de oven, maar het bakken geeft de garantie dat je geen rauwe kip opdient. Bak de kip dus niet helemaal gaar, anders wordt deze door de garing in de oven te taai.
- Kluts de eieren en eiwitten samen met het zakje fajita seasoningmix en een snufje peper.
- Verdeel de zakken groenten, de kip en de kidneybonen over de ovenschaal en giet het eimengsel hier overheen. Verdeel als laatste de plakjes Ardenner ham over de ovenschaal en bak het geheel gedurende 20 tot 25 minuten af in het midden van de oven.
- Snijd de komkommer in plakjes om als frisse garnering te serveren bij de ovenschotel.
- De ovenschotel is klaar wanneer de eieren zijn gestold en de rauwe ham knapperig is geworden. Eetsmakelijk!