Ingrediënten
- 8 Tortilla wraps
- 3 (mix) Paprika’s
- 400 gram Kipfilet
- 400 gram Kidneybonen
- 2 Rode uien
- 85 gram Veldsla
- 40 gram Fajita seasoningmix
- 4 Tomaten
- 1 Avocado
- 150 gram mais
Benodigdheden
- Pan
Bereidingswijze
Waarschijnlijk het bekendste onderdeel op een Mexicaanse menukaart en zó populair en lekker dat vele restaurants dit ene gerecht als verdienmodel hebben. De burrito! Deze eiwitrijke wrap is geschikt als diner, maar maakt ook een heerlijke en vullende lunch. Vervang de kip door plantaardige nepkipstukjes om het recept vega te maken. Plantaardige kipstukjes zijn nagenoeg gelijk in eiwitten en calorieën, dus de voedingswaarde van het recept verandert er niet door. Buen apetito!
Stap 1. Snijd de (vega) kip in blokjes. Verhit olie in de pan bak de kip 3 minuten op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de uien en paprika’s in kleine blokjes. Snijd de ui net iets fijner dan de paprika. Voeg de ui en de paprika samen met de fajitamix toe aan de kip en bak nog 2 minuten mee tot de kip gaar is.
Stap 2. Laat ondertussen de bonen uitlekken in een vergiet. Voeg deze toe aan de kip en verwarm nog 2-3 minuten. Snijd ondertussen de tomaten en avocado in blokjes.
Stap 3. Verwarm de tortillawraps in de magnetron zoals aangegeven op de verpakking.
Stap 4. Beleg de wraps met de sla en de kipmix. Verdeel daarna de tomaatblokjes, avocado en de mais over de wraps. Rol op en snijd schuin door.
*Optioneel: Gebruik de contactgrill of grillpan om de wraps meer stevigheid te geven.
Serveer eventueel met wat tortillachips en guacamole bij!