Ingrediënten
- 60 gram tofu
- 30 gram Edamame boontjes
- 50 gram Paksoi
- 10 gram Kimchi
- 25 gram Instant noodles
- 1 blad Nori
- 1 tl. miso pasta
- halve tl. Sriracha
- 1 el. Sojasaus
- halve tl. Honing
Benodigdheden
- (Wek)pot
Bereidingswijze
Weer een leuke mealprep om mee te nemen naar je werk. Een lekker vers instant noedel soepje voor de koude dagen. Je hebt dit recept supersnel voorbereid, dus geen excuus om deze gezonde lunch niet even de avond van tevoren klaar te zetten. Voor de lunch hoef je alleen maar kokend water toe te voegen, 5 minuutjes te wachten en de noedel soep is klaar om op te eten. Meer fan van Mexicaans? Bekijk dan deze maxicaanse salad jar.
Stap 1. Bereid de soep basis door de miso te mengen met 2 el. heet water, de sriracha, sojasaus en honing en giet dit onderin de pot.
Stap 2. Snijd 60 gram tofu in blokjes en doe deze vervolgens in de pot zodat ze kunnen marineren in de soepbasis. Breek de nori in stukken en snijd de paksoi in dunne repen.
Stap 3. Voeg nu de nori stukken, edamame boontjes, de paksoi en de kimchi toe aan de pot. Breek de noedels en voeg deze als laatste toe aan de pot. Garneer eventueel met koriander en een limoentje.
Stap 4. De noodle jar is nu klaar om mee te nemen naar bijvoorbeeld je werk. Vul de pot met kokend water en laat 5 minuten staan zodat de noedels zacht worden en hij is klaar om te eten.