Ingrediënten
- 75 gram Blauwe bessen
- 70 gram Amandelmeel
- 60 gram Slagroom
- 20 gram mascarpone
- 60 gram Boter
- 1 Ei
- 2 el zoetstof
- 1 el Bakpoeder
- 1 el Vanille extract
Benodigdheden
- Mixer
- Oven
- Bakpapier
- Kom
Bereidingswijze
Over het algemeen krijg je bij een high tea een flinke hoeveelheid suiker binnen. Maar niet met deze scones! Een fijne afwisseling tijdens het theeleuten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng het meel met de zoetstof, vanille-extract en bakpoeder in een kom.
- Voeg vervolgens de boter, slagroom, mascarpone en het ei toe. Mix tot een deeg.
- Roer de blauwe bessen hier voorzichtig doorheen.
- Maak 8 kleine bollen en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
- Bak de scones in 15 minuten goudbruin.
Tip: serveer eventueel met slagroom! Of ga voor iets slanker door er een lepel kwark overheen te doen.