Ingrediënten
- 2 Runderbouillonblokjes
- 3 grote Uien
- 2 Winterpenen
- 300 gram Kipfilet
- 100 gram Mosterd
- 1 geperste teentje Knoflook
- 2 eetlepels Balsamico-azijn
- 1 eetlepel Olijfolie
- beetje Peper
- 1 liter Water
Benodigdheden
- Garde
Bereidingswijze
Mosterdsoep, een heerlijk Hollands soepje met een scherp randje. Goed gevuld met veel groentes, maar toch lekker licht! Ideaal voor een balansdag, na een weekend vol gezellige etentjes. Dit soepje is vlug gemaakt, en door de spekjes te vervangen door kip krijg je de benodigde eiwitten binnen zonder het overtollige zout en vet. Laat de ouderwetse mosterd weer eens de hoofdrol spelen! Heb je vragen of opmerkingen over dit recept, laat dan hieronder even een berichtje achter.
- Schil de winterpenen en ontdoe de uien van hun schil. Snijd de uien in fijne halve ringen en de winterpenen in dunne plakjes.
- Verhit de eetlepel olijfolie in een grote soeppan en fruit de uienringen en de knoflook in 5 minuten glazig. Voeg vervolgens de winterpeenplakjes toe en bak nog 5 minuten mee.
- Voeg de bouillonblokjes en het water toe en breng aan de kook. Draai het vuur terug naar middelhoog en laat 5 minuten doorkoken.
- Voeg vervolgens de kipfiletblokjes toe en laat 10 minuten mee koken.
- Breng de soep op smaak met de mosterd, balsamico-azijn en zwarte peper. Roer alles goed door en serveer direct.