Ingrediënten
- 200 gram Groene spliterwten
- 1 grote (circa 400 gram) Courgette
- 1 kleine Prei
- 250 gram Spinazie
- 2 Groente bouillonblokjes
- 2 el. Uienpoeder
- 750 ml. Alpro Cuisine Light
- 1 tl. Vierseizoenenpeper
- 6 el. Olijfolie
- 1 el. Gedroogde kruiden, bijvoorbeeld rozemarijn, tijm en oregano en een eventueel laurierblaadje voor extra smaak
- 1 tl. Knoflookpoeder
- 400 gram, in blokjes gesneden zachte tofu
Benodigdheden
- Blender
- Garde
- Vergiet
- Koekenpan
- Maatbeker
- Vriesbestendig bakje
- Kookpan
Bereidingswijze
Met de lente in aantocht kunnen de klassieke dikke wintersoeprecepten in het archief. Het voorjaar vraagt om een lekkere lichte, maar toch vullende én plantaardige soep van verschillende groene groentes. Ook ideaal als mealprep!
Stap 1: Meet en weeg alle ingrediënten af. Zet een pan met 1 liter water op en kook de spliterwten gaar volgens de verpakking. Voeg hier de bouillonblokjes aan toe.
Stap 2: Verhit in een pan 2 el. olijfolie en bak de gesneden courgetteblokjes en preiringen daarin goudbruin. Voeg er eventueel wat extra gedroogde Italiaanse kruiden aan toe.
Stap 3: Giet de spliterwten en de bouillon in de blender. Voeg er vervolgens alle groenten aan toe en de kruiden. Blend het tot een glad mengsel. Om de soep eventueel te verdunnen kan je er de plantaardige room aan toevoegen. Blend daarna nog een keer.
Stap 4: Giet de soep in een grote soeppan. Voeg er de tofublokjes aan toe en laat het nog even warm worden. Serveer daarna direct of doe het in mealprepbakjes en vries het in. Hoe verser je het invriest, hoe beter de smaak behouden blijft.
Optioneel: snijd een paar cherrytomaatjes doormidden en strooi een paar (fijngehakte) hazelnoten over de soep.