Ingrediënten
- 400 gram Aardappelen
- 60 gram kruidenboter
- 1 el Knoflookpoeder
- 75 gram katenspek
- 300 gram Wortel(s)
- 60 gram radijs
- 10 gram Bieslook
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Grillpan
- Bakpapier
- Steelpan
- Pan
Bereidingswijze
Een van de groenten van dit seizoen zijn radijsjes! Een naar mijn idee nogal vergeten groente. Zonde want ze zijn hartstikke gezond. Tijd om deze ronde groenten weer op tafel te toveren met dit recept.
- Breng een pannetje water aan de kook en kook hierin de aardappelen voor 25 minuten. Giet ze af en laat de aardappelen 30 minuten afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de kruidenboter in een pannetje en voeg de knoflookpoeder toe.
- Leg de aardappelen in een met bakpapier beklede ovenschaal. Plet de aardappelen met de bolle kant van een lepel en besprenkel met de kruidenboter. Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven.
- Kook de wortelen voor ca. 10 minuten. Gril het spek in 5 minuten krokant in de grillpan.
- Snijd de radijsjes in kwartjes en meng met de wortelen, spek en aardappelen.
- Garneer met de bieslook.