Ingrediënten
- 150 gram Witte rijst
- 1 el. Sojasaus
- 3 el. Kimchi vocht
- 3 el. Kimchi
- 100 gram Zonnebloemolie
- 1 el. Sesamolie
- 1 el. Eieren
- 2 Lente-ui
- 2 stukjes Sesamzaadjes
Benodigdheden
- Koekenpan
- Wokpan
Bereidingswijze
Koreaanse kimchi fried rice is een super snel, simpel en smaakvol recept om te maken. Heb je rijst over (zoals nogal vaak het geval is), dan is dit een ideaal gerecht! Want: rijst roerbakken doe je het beste met koude rijst. Kliekjes welkom dus!
Dit is een basisrecept voor kimchi fried rice. Je kunt het dan ook op vele manieren nog lekkerder maken. Voeg eventueel (leftover) groenten toe zoals spinazie, kool of paddestoelen. Of voeg naast het ei extra eiwitten toe in de vorm van tofu of (vega) kipstukjes.
Stap 1. Weeg 150 gram rijst af en kook zoals aangegeven op de verpakking. Spoel de rijst daarna af met koud water.
Stap 2. Snijd de lente-ui in dunne ringen en zet apart, samen met de sesamzaadjes voor de garnering.
Stap 3. Verhit een wok of koekenpan met de zonnebloem- en sesamolie op hoog vuur. Is de pan goed warm, voeg dan de kimchi toe en roerbak kort voordat je de gekookte rijst toevoegt. Roerbak dan het geheel voor circa 5 minuten. Voeg daarna de sojasaus en 2 el van het kimchi-vocht toe zodat de kimchi fried rice een licht rode kleur krijgt. Roerbak nog kort en zet dan het vuur laag.
Stap 4. Bak 2 eitjes in een koekenpan met een beetje boter of olie. Zorg dat de ei-dooier heel blijft zodat je deze daarna lekker door de kimchi fried rice kan mengen.
Stap 5. Verdeel de kimchi fried rice over twee borden en serveer met het spiegelei, de lente-ui en sesamzaadjes. Serveer eventueel met gochujang-pasta om de smaak extra authentiek en spicy te maken.