Ingrediënten
- 250 gram Wortel(s)
- 500 gram Aardappelen
- 50 gram Boter
- 300 gram Mager rundergehakt
- 35 gram Tomatenpuree
- 1 halve Rode paprika
- 1 halve Aubergine
- 75 ml Melk
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
Vandaag is het Koningsdag! Onze koning wordt 50 en heel Nederland heeft reden voor een feestje. Dit betekent natuurlijk ook een koninklijke maaltijd. Met dit recept zet je een gehaktschotel met een oranje tintje op tafel.
- Schil de aardappelen, snijd de wortelen in plakjes en de aubergine en paprika in blokjes. Laat 1 grote wortel apart.
- Kook de aardappelen met de helft van de wortelen in kokend water voor 20 minuten.
- Verhit de helft van de boter in een hapjespan en pak het gehakt rul. Voeg vervolgens de rest van de wortelen, de aubergine, de paprika en de tomatenpuree toe. Stoof voor 10 minuten.
- Verhit de oven voor op 190 graden en vet de ovenschaal in.
- Verwarm de melk kort in de magnetron of in een pannetje. Giet de aardappelen en wortelen af en voeg de melk en overige boter toe. Stamp tot een gladde puree.
- Doe het gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel de puree hier overheen. Snijd nog een wortel in plakjes en leg deze over de puree.
- Doe in de oven voor 20 minuten en je koningsgerecht is klaar.