Ingrediënten
- 250 gram Campina kokoskwark
- 250 gram Tarwebloem
- eetlepel Olijfolie
- 2 Eieren
- eetlepel Bakpoeder
- 100 gram Blauwe bessen (diepvries)
- beetje Zout
Benodigdheden
- Spatel
- Oven
- Beslagkom
- Bakpapier
Bereidingswijze
Zin in een lekker en verantwoord tussendoortje? Probeer deze kokoskwarbollen!
- Warm de oven voor op 180 graden.
- Meng de kwark met de eieren, de bloem, het bakpoeder, de olie en het zout tot een beslag. Dit wordt geen glad beslag, dat hoort.
- Meng de blauwe bessen door het beslag.
- Maak met twee lepels ongeveer 9 bolletjes en leg deze op de bakplaat.
- Optioneel: strooi wat kokosrasp over de bolletjes.
- Zet de bolletjes 20 minuten in de oven.
De kwarkbolletjes zijn gaar als ze van binnen droog zijn (dit kan je testen met sateprikker – als deze er schoon uitkomt, is het goed) en van buiten mooi goudbruin gekleurd. Eventueel kan je qua decoratie nog wat losse blauwe bessen en kokosrasp toevoegen. Smakelijk!