Ingrediënten
- 300 gr Kipfilet
- 250 gr Zoete aardappel
- 200 gr Kikkererwten
- 100 gr Cherrytomaatjes
- 70 gr Tomatenpuree
- 1 Rode paprika
- 1 Gele paprika
- 1 Rode ui
- 1 tl Tijm
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl Rozemarijn
- 1 el Halfvolle mayonaise
- scheutje Olijfolie
- naar smaak Peper en Zout
Benodigdheden
- Oven
- Kom
Bereidingswijze
Bij dit recept kan alles de oven in, net zo makkelijk! Het kost enkel wat geduld. Perfect voor een luie maar gezonde avond.
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de paprika in reepjes. Schil de zoete aardappelen en snijd ook die in reepjes. Snijd de ui in dunne parten. Laat de kikkererwten uitlekken en snijd de cherrytomaatjes doormidden.
- Leg het bakpapier op de bakplaat en giet er een scheutje olijfolie over. Verspreid de olijfolie over het bakpapier met een stukje keukenpapier. Verspreid de paprika, zoete aardappel en ui over het bakpapier en bak deze ca. 20 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de kip in stukken. Maak een marinade van tomatenpuree, mayonaise, tijm, cayennepeper, rozemarijn en een snufje peper en zout. Marineer vervolgens de kip.
- Neem de bakplaat uit de oven en voeg de kikkererwten, de cherrytomaatjes en de gemarineerde kip toe en laat deze 15 minuten bakken in de oven.
Eet smakelijk! 💙