Ingrediënten
- 2 potten Kikkererwten
- 400 gram Kipfilet
- 200 gram Salamiworst
- 2 grote Uien
- halve Komkommer
- 3 Tomaten
- 3 Lenteuitjes
- 1/2 theelepel Zwarte peper
- 2 theelepels Kerriepoeder
- 2 theelepels Kipkruiden
Benodigdheden
- Vergiet
- Koekenpan
Bereidingswijze
Dit is een kikkererwtensalade met een twist! Salami wordt vaak gemeden, omdat het een redelijk vet vleesproduct is. Wanneer je salami uitbakt, laat het echter een groot gedeelte van het vet achter in de pan. Zo hoef je dus geen olie meer toe te voegen tijdens het braden en krijgt je maaltijd gelijk een heerlijke smaak! Dit geeft je salade ook gelijk een krokante bite en extra pit. De salami past uitstekend bij de kikkererwten en is in een handomdraai klaar, slechts wat groenten snijden en er staat een gigantische schaal op tafel. Deze salade is ook ideaal om mee te nemen als lunch en is zowel lauwwarm als koud lekker.
- Ontdoe de salamiworst van zijn vel en snijd deze doormidden. Snijd beide helften in vier lange plakken en vervolgens in kleine blokjes. Bak de salami in een pan zonder olie. Laat zo’n 7 tot 10 minuten bakken, totdat de salami goudbruin en knapperig is geworden. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.
- Snipper de grote uien fijn en snijd de kipfilets in kleine stukjes. Gooi de helft van het salamivet weg en gebruik de andere helft om de kip en de uien in de bakken. Fruit de gesnipperde uien eerst totdat deze glazig zijn geworden en voeg vervolgens de kip toe. Laat dit in zeven minuten goudbruin en gaar worden.
- Kruid de kip goed met zwarte peper, kerriepoeder en kipkruiden. De kip geeft straks zijn smaak af aan de rest van de salade, het is dus nodig om de kip van twee keer zo veel kruiden te voorzien, anders blijft de salade wat flauw. Ongeveer twee theelepels kerriepoeder, twee theelepels kipkruiden en een flinke snuf zwarte peper.
- Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet of zeef en spoel deze goed af onder de kraan. Voeg vervolgens toe aan het kip/uienmengsel en schep door elkaar zonder te verwarmen.
- Snijd de tomaten in vieren en ontdoe deze van hun zaadlijsten. Snijd vervolgens de paprika, tomaat en bosui in kleine stukjes. Voeg de groenten, het kikkererwten/kip-mengsel en de salami toe aan een grote slabak en hussel alles goed door elkaar. Voilà: een heerlijke salade in een handomdraai!