Ingrediënten
- 400 gram Kikkererwten
- 1 el Olijfolie
- 1 tl Paprikapoeder
- 1 tl Knoflookpoeder
- 1 tl Chilipoeder
- 1 tl Zout
- 1 tl Peper
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Bakpapier
Bereidingswijze
Een avond gezelligheid met een lekkere of toch een gezonde snack? Je hoeft niet meer te kiezen! Vervang je borrelnoten door deze krokante geroosterde kikkererwten. Relatief weinig vet en zout en rijk aan eiwit.
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. En laat in de tussentijd de kikkererwten uitlekken. Meng ze vervolgens met de olie en de kruiden.
Stap 2. Verdeel de kikkererwten over het bakpapier in de ovenschaal.
Stap 3. Rooster de kikkererwten vervolgens 20 minuten. Schep ze om en rooster ze nog eens 10 minuten.
Enjoy! 💙
* Je kunt de kikkererwten ook bereiden in de airfryer. Verhit ze dan 15 minuten op 160 graden.