Ingrediënten
- 300 gram Basmati rijst
- 1 Broccoli
- 500 gram Sperziebonen
- 2 grote Rode uien
- 2 Rode paprika’s
- 2 blikken Kikkererwten
- 2 tenen Knoflook
- 60 gram cashewnoten
- 100 gram Koh Thai groene curry pasta
- 1 blik Kokosmelk light
- 2 eetlepels zonnebloem of arachideolie
Benodigdheden
- Wokpan
Bereidingswijze
Een curry vind ik altijd één van die gerechten waarbij het lijkt alsof je uren in de keuken hebt gestaan, maar die eigenlijk zo klaar is. Dat komt vooral omdat een currypasta uit heel veel geurende ingrediënten bestaat zoals citroengras, limoen, gember, knoflook en meer lekkers. Nu kan je er natuurlijk voor kiezen om de currypasta helemaal zelf te maken (en natuurlijk is niets zo lekker als homemade…), maar als jij na een dag hard werken het eten snel op tafel wilt hebben is een goede currypasta uit de winkel de perfecte uitkomst. Zo heb je snel een klein beetje Thailand in huis!
Ben jij ook zo’n fan van pittig eten? Voeg dan 1 of 2 flinke theelepels van je favoriete sambal toe aan het gerecht.
Stap 1. Was de groente en snijd de broccoli in kleine roosjes, dop de sperziebonen en snijd door de helft, snijd de paprika in dunne reepjes, snipper de uien en knoflook.
Stap 2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3. Verhit de olie in een wokpan en fruit hier eerst de ui 2 minuten in. Voeg vervolgens de knoflook toe en fruit 1 minuut mee op laag vuur. Voeg vervolgens de currypasta toe en bak dit 2 minuten mee.
Stap 4. Voeg alle resterende groenten toe en wok 4 minuten mee. Voeg vervolgens de kokosmelk en de uitgelekte blikken kikkererwten toe en laat nog 5 minuutjes stoven. De groenten horen een lekkere knapperige bite te hebben, dus laat dit niet te lang stoven.
Stap 5. Verdeel de rijst en de curry over 4 kommen en verdeel hier de cashewnoten overheen. Serveer eventueel met een schijfje verse limoen, bosui en rode peper.