Ingrediënten
- 250 gram Alpro Nature met kokos
- 30 gram Havermout
- 10 gram Rozijnen
- 100 gram (ontpit) verse zoete kersen
- 10 gram Honing
- 2 eetlepels Water
- 1 theelepel (5 gram) Lijnzaad
- 1 theelepel (3 gram) Kokosrasp
Benodigdheden
- Spatel
- Koekenpan
Bereidingswijze
Wie wil dat nou niet? Een makkelijk ontbijtje voor meerdere dagen? Zo kan je er meerdere dagen van eten, of meerder mensen laten meegenieten. Bewaar de losse onderdelen dan wel apart, zodat de kokos lekker knapperig blijft en de laagjes hun unieke smaak behouden. De kers en kokosnoot zijn werkelijk voor elkaar gemaakt, zo krijg je een heerlijk zoet ontbijtje met een tropische touch. Zeker de moeite waard, zonder dat het veel moeite kost!
- Meng de Alpro kokos met de havermout en rozijnen en roer goed door. Laat dit een nacht in de koelkast staan. Hierdoor neemt de havermout veel van het vocht op en krijg je een mooie dikke pap.
- Snijd de kersen in stukjes en doe deze samen in een steelpannetje met het water en de honing. Laat dit in 8 minuten zachtjes inkoken, totdat de vloeistof bijna is verdwenen en het op een mooie jam lijkt.
- Rooster de geraspte kokos en lijnzaad in een droge pan in 2 minuten goudbruin.
- Verdeel de helft van Alpro kokos over een bakje, vervolgens de helft van de kersenjam en de helft van de geroosterde kokos, herhaal dit met de andere helften. Zo heb je een prachtig gelaagd ontbijtje, met een ongelooflijke smaak.