Ingrediënten
- 80 gram Belegen kaas
- 100 gram Amandelmeel
- 50 gram Havermout
- 1 Ei
- 2 el. Olijfolie
- halve tl. Bakpoeder
- halve tl. Uienpoeder
- halve tl. Gerookte paprikapoeder
- halve tl. Paprikapoeder
- halve tl. Zout
- snufje Peper
Benodigdheden
- Oven
- Kom
Bereidingswijze
Zin in hartig en in koekjes? Deze kaaskoekjes zijn het antwoord! De koekjes zijn laag in koolhydraten en geven je een verzadigd gevoel. Hiermee voorkom je dat je suikerspiegel piekt en je je vervolgens weer moe voelt. Dus de ideale snack als je een energiedip hebt!
Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stap 2: Kluts ondertussen het ei met alle kruiden, het zout, bakpoeder en olijfolie in een kommetje.
Stap 3: Doe de havermout, kaas en amandelmeel in een mengkom en giet het eimengsel hier langzaam bij. Goed kneden tot een compact deeg, eventueel meer olijfolie toevoegen wanneer het nog erg kruimelig is.
Stap 4: Rol het deeg uit tot een dikke worst en snij deze eerst in 3 stukken, dan in 2 en herhaal dit tot je 24 plakjes hebt. Deze druk je voorzichtig aan tot ronde koekjes op een bakplaat. Niet te hard drukken, zo blijven de koekjes lekker luchtig. Bak de koekjes 15 minuten. Denk erom: niet meteen opeten maar eerst even laten afkoelen zodat ze stevig worden!
Geniet ervan 🙂