Ingrediënten
- 100 gram Roomkaas
- 5 - 10 gram Groene pesto
- Circa 25 ml. Ongezoete amandelmelk
- 4 etl. Parmezaanse kaas
- 1 tl. Oregano
- 1 tl. Basilicum
- 1/2 tl. Zwarte peper
- 1/4 tl. Zout
- 1 tl. Tijm
- 400 gram Courgette
- 10 ml. Olijfolie
- 15 gram Walnoten
Benodigdheden
- Oven
- Garde
- Bakpapier
- Steelpan
- Kom
Bereidingswijze
Een smaakvolle en makkelijk lunch voor op de bank? Die heb ik voor je. Maak deze traditionele courgettebootjes.
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2: Meet en weeg alle ingrediënten af.
Stap 3: Zet het steelpannetje op het vuur en verwarm de roomkaas met de amandelmelk. Blijf continu roeren!
Stap 4: Als de roomkaas de structuur van een vloeibare doch stevige vulling heeft voeg je geleidelijk alle kruiden eraan toe. Ook hier continu blijven roeren.
Stap 5: Snijd de courgette door de lengte en haal er met een eetlepel het vruchtvlees uit. Bij mij waren de randen van de courgette hierna nog 3-5 millimeter dik.
Stap 6: Smeer met een kwastje de buitenkant en de randjes van de courgette in.
Stap 7: Besprenkel de courgette met een snufje peper en zout.
Stap 8: Bak de courgette in de oven voor circa 20 minuten op 180 graden.
Stap 9: Hak de walnootjes fijn.
Stap 10: Verwarm 5 minuten voor de aflooptijd van de courgette de kaasvulling in het steelpannetje.
Stap 11: Haal de courgettes uit de oven.
Stap 12: Schenk er de roomkaasvulling in.
Stap 13: Strooi er de eetlepel Parmezaan en de gehakte walnoten over. De pesto is optioneel.
Serveer en eet smakelijk! 💙
P.s.: Hier vind je meer koolhydraatarme recepten!