Ingrediënten
- 1 - 2 el. Verse pesto
- 1 el. Olijfolie
- 1 bol (= 125 gram) Mozzarella light
- 6 stuks radijsjes
- 100 gram Komkommer
- 175 gram Sperziebonen
- 8 stuks Zongedroogde tomaatjes
- 200 gram stoomaardappelen
- 1 tl. Rozemarijn
- 1/2 - 1 tl. Zeezout
- 35 gram Rucola
Benodigdheden
- Magnetron
- Zeef
- Kom
Bereidingswijze
Bij Italiaans eten denk je als snel aan pizza of pasta. Niet altijd even gezond. Met dit recept haal je de smaken van Italië in huis op een verantwoorde manier. Olijfolie, verse pesto en kruiden zijn de smaakmakers van dit gerecht. Snel aan tafel!
Stap 1: Meet en weeg alle ingrediënten af. Doe de stoomaardappeltjes in een kom en stoom deze in de magnetron voor 6-8 minuten op 650 W.
Stap 2: Laat de sperziebonen en mozzarella uitlekken. Snijd daarna de radijsjes in kleine partjes en de komkommer in stukjes. Je kan ervoor kiezen om het vruchtvlees uit de komkommer te snijden, maar dit hoeft niet.
Stap 3: Haal de aardappeltjes uit de magnetron en schenk daar de olijfolie en pesto overheen. Voeg de kruiden toe en meng het geheel!
Stap 4: Voeg daarna alle ingrediënten, behalve de mozzarella, samen en mix. Scheur de mozzarella in stukken en strooi deze boven op de salade.
Serveer en eet smakelijk!