Ingrediënten
- 100 gram Hummus
- 15 gram Boter
- 4 Eieren
- 1 kleine teen Knoflook
- 2 takjes saffraan
- (naar smaak) Gedroogde chilivlokken
- snufje Zout
- scheutje azijn
- snuf Paprikapoeder
Benodigdheden
- Pan
- keukenpapier
Bereidingswijze
Wij houden van hummus, iets dat je wellicht al is opgevallen bij het zien van onze eerdere recepten voor hummus met rode biet en gewone hummus. Dit recept voegt een heerlijk gepocheerd ei en daarmee iets meer eiwitten toe aan je bordje hummus.
Stap 1. Zet een ruime pan met water op. Voeg hier een scheut azijn aan toe en breng aan de kook.
Stap 2. Maak ondertussen de saffraan-chiliboter door 15 gram boter in een pannetje te smelten. Druk een teentje knoflook plat en voeg deze samen met de takjes saffraan en chilivlokken toe aan de boter. Laat op laag vuur pruttelen zodat de boter de smaken overneemt.
Stap 3. Pocheer nu de eitjes. Breek eerst voorzichtig een ei open en laat in een schaaltje vallen. Zet het vuur lager van het water zodat het net aan de kook blijft. Maak dan een draaikolk met een garde en laat voorzichtig het ei in het midden van de draaikolk vallen. Laat nu 3 à 4 minuten koken voor een zacht gepocheerd ei. Schep dan uit de pan en laat op een keukenpapiertje uitlekken. Herhaal dit met alle eieren.
Stap 4. Maak het bord op door 50 gram hummus op het bord te smeren. Leg hierop de twee gepocheerde eieren. Verdeel de chili-saffraanboter over de borden en breng op smaak met een snuf gerookt paprikapoeder en zout.
Stap 5. Garneer eventueel met platte peterselie of fijngesneden spinazie zoals op de foto. Serveertip: met brood, naan of flatbreads.