Ingrediënten
- 400 gram uitgelekte Kikkererwten
- 1 Citroen
- 2 teentjes Knoflook
- 2 el tahin sesampasta
- 1 tl Zout
- halve tl Paprikapoeder
- 2 el Olijfolie
Benodigdheden
- Staafmixer
Bereidingswijze
Nederland is dol op hummus. We eten ook er dan ook steeds meer van. Als je dat nog niet gedaan hebt, dan is het hoog tijd om eens je eigen variant te maken. Zelfgemaakte hummus is namelijk veel lekkerder en gezonder! Met dit recept gaan wij terug naar de basis; een traditionele en gezonde hummus.
Stap 1: Pers of snijd de knoflook fijn en pers de citroen uit. Pureer de kikkererwten met 5 el water, de tahin, knoflook, citroensap en zout met de staafmixer tot een gladde pasta.
Stap 2: Doe de hummus in een schaal of kommetje en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi het geheel vervolgens met het paprikapoeder en klaar! 💙