Ingrediënten
- 20 gram Verse basilicum
- 30 gram Pijnboompitten
- 30 gram Parmansaanse kaas
- 2 tenen Knoflook
- 3 el Olijfolie
- halve tl Zout
- halve tl Peper
Benodigdheden
- Keukenmachine / staafmixermolentje
Bereidingswijze
Koop je altijd pesto in de supermarkt? Dat hoeft nu niet meer. Met dit recept maak je binnen een handomdraai een heerlijke verse pesto met een keukenmachine of staafmixer.
De portie die je maakt met dit recept bevat 518 kcal en is een heel potje; voel je vrij om minder te eten – als je dat lukt 😉
Stap 1: Rooster de pijnboompitten in een pan totdat deze lichtbruin zijn.
Stap 2: Was de basilicum en haal de blaadjes van de stengeltjes. Pel de knoflooktenen en hak ze in kleine stukken.
Stap 3: Maal de basilicumblaadjes, pijnboompitten, knoflook en de Parmezaanse kaas in een keukenmachine tot een gladde massa.
Stap 4: Voeg de olijfolie toe tot je de gewenste dikte hebt. In dit recept is uitgegaan van 3 eetlepels. Wil jij de pesto als smeersel gebruiken op bijvoorbeeld een stokbroodje? Voeg dat wat meer olijfolie toe.
Stap 5: Breng de groene pesto op smaak met zout en peper.
*Vegantip* Ben je veganist? Vervang de Parmezaanse kaas door edelgistvlokken!