Ingrediënten
- 150 gram Zelfrijzend bakmeel
- 100 gram Griekse yoghurt
- 200 gram Kastagnechampignons
- 100 gram Oesterzwammen
- 2 handjes Gesneden boerenkool
- 2 handjes Rucola
- 1 teen Knoflook
- 5 takjes Tijm
- halve tl. za'atar kruiden
Benodigdheden
- Pan
- Deegroller
Bereidingswijze
Zelf flatbreads maken is helemaal niet moeilijk! Het enige dat je nodig hebt is bakmeel, yoghurt en za’atar kruiden. Beleg deze luchtige broodjes met groenten van het seizoen en je hebt deze heerlijke herfstige flatbreads!
Stap 1. Meng het zelfrijzend bakmeel met de Griekse yoghurt, ½ tl za’atar en een snuf zout tot een goede bal deeg en kneed nog een paar minuten.
Stap 2. Snijd de champignons in plakjes en scheur de oesterzwammen in repen.
Stap 3. Verdeel het deeg voor de flatbreads in 4 gelijke delen en rol deze in de lengte uit met een deegroller zodat je een mooi formaat flatbread hebt.
Stap 4. Verhit een pan met olie op hoog vuur en bak daarin één voor één de flatbreads. Bak ze ongeveer 1 tot 2 minuten per zijde.
Stap 5. Verhit nog een pan met een scheutje olie op middelhoog vuur en bak hierin de paddenstoelen met knoflook en tijm. Voeg na 5 minuten de boerenkool toe en bak nog een paar minuutjes tot de paddenstoelen gaar zijn.
Stap 6. Verdeel nu de rucola over de flatbreads en daarna de paddenstoelen boerenkool topping. Schep eventueel nog een lepeltje yoghurt er boven op en eet smakelijk.