Ingrediënten
- 80 gram Havermout
- 40 gram Amandelen
- 200 ml. Ongezoete amandelmelk
- 1 grote Banaan
- 60 gram Blauwe bessen (diepvries)
- 2 tl. Pindakaas
- 1 tl. Kaneel
- halve tl. Bakpoeder
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
Winterse dagen vragen om potige ontbijtjes. Laat je vullen en opwarmen door deze twist op een bakje oatmeal. Dit havermoutontbijtje komt namelijk uit de oven! Het is rijk aan noten en ons favoriete voedingsmiddel pindakaas, en dat maakt het een uitstekende bodem voor een drukke dag.
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2. Weeg 40 gram amandelen af en snijd deze in kleine stukjes. Voeg dit samen met de andere droge ingrediënten: 80 gram havermout, 1 tl kaneel en een ½ tl bakpoeder.
Stap 3. Prak de helft van de banaan in een kom en meng samen met 200 ml amandelmelk en 2 tl pindakaas. Eventueel kun je dit ook mengen in een blender.
Stap 4. Voeg de droge en natte ingrediënten samen en roer hier de blauwe bessen doorheen. Giet het mengsel in een ovenschaal en leg als laatste de overige banaan in plakjes op het mengsel. Bak het geheel 15 a 20 min in de oven. Je ontbijtje is perfect als het mengsel niet meer nat is maar ook zeker niet uitgedroogd. Maak het extra lekker met een schepje pindakaas bovenop je warme ontbijt.
Tip: Wil je er extra eiwitten bij? Serveer met je favoriete sojayoghurt en eventueel een half schepje proteïnepoeder.