Ingrediënten
- 385 gram Havermout
- 210 gram Overrijpe banaan
- 6 el. Maple Syrup
- 110 gram Ongezoete amandelmelk
- 2 Eieren
- 1 tl. Vanille extract
- 100 gram Pecannoten
- 80 gram Rozijnen
- Mespunt Zout
- 2 tl. Bakpoeder
- 4 tl. Koekkruiden
- 4 tl. Speculaaskruiden
Benodigdheden
- Spatel
- Staafmixer
- Theedoek
- Maatbeker
- Cakeblik
- Kom
Bereidingswijze
Knusse avondjes op de bank, daar mag af en toe best wat lekkers bij. Deze warme zachte en crunchy havermout bar is het ultieme comfortfood voor de koudere dagen. Tevens ook ideaal als mealprep!
Stap 1: Weeg en meet alle ingrediënten af. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek een cake- of bakblik met bakpapier. Zorg ervoor dat je genoeg bakpapier gebruikt; houd iets over bij de randen. Zo kan je straks gemakkelijker de plakken eruit halen.
Stap 2: Roer de havermout, het bakpoeder, de kruiden en het zout in een grote kom en mix.
Stap 3: Pureer de overrijpe bananen met een staafmixer in een kommetje en voeg dit toe aan de havermoutmix. Voeg daarna de eieren, de melk, de maple-siroop, de vanille-extract en de rozijnen toe. Voeg op het laatst de gehakte pecannoten toe. De grootte van de pecannoten maakt niet veel uit, wat jij wil!
Stap 4: Schenk het mengsel in het cake- of bakblik. Ik gebruikte zelf twee bakblikken van circa 8 bij 8 centimeter. Zet daarna het bakblik in de oven en laat het daar op 180 graden 45 minuten z’n ding doen.
Stap 5: Laat het mengsel afkoelen of serveer het heerlijk warm. Top eventueel af met kaneelsuiker of wat extra maple-siroop.
Dit recept is goed voor 12 porties!