Ingrediënten
- 300 gram witte kool
- 300 gram Rode kool
- 2 Eieren
- 150 gram (light) Fetakaas
- 1 Limoen
- 12 Dadels
- 4 tl. Pijnboompitten
- 1 gram (verse) Bieslook
- 2 el. Agavesiroop
- 2 el. Olijfolie
Benodigdheden
- Kookpan
- Kom
Bereidingswijze
De scholen zijn weer begonnen of je moet weer aan de bak op het werk. Je mist het lekkere vakantie-eten, de zon, de relaxtheid… Maar wat als je deze elementen totaal niet hoeft te missen? Maak deze Griekse koolsalade met feta, ei en een frisse yoghurtdressing. Zo gefixt en het lijkt net alsof jij nog in Griekenland op vakantie bent!
Stap 1: Meet en weeg alle ingrediënten af. Kook de eieren 5-6 minuten. Meng de gesneden witte kool en de rode kool met de 2 eetlepels olijfolie en knijp de limoen erover uit. Roer vervolgens goed.
Stap 2: Maak de dressing: mix de eetlepel Griekse yoghurt met de gehakte bieslook en de knoflook. Voeg daarna de 2 eetlepels ahornsiroop, maplesiroop of agavesiroop aan de dressing toe. Even mengen.
Stap 3: Laat het eitje schrikken door het even in een bakje koud water te leggen en maak daarna de feta klein. Snijd de dadel in kleine stukjes, ongeveer 2 keer zo groot als een pijnboompitje.
Stap 4: Doe de koolmix in een kom, strooi er de feta overheen en vervolgens de pijnboompitjes. Snijd het eitje doormidden en leg deze op de salade. Top af met de dressing en de stukjes dadel.